Google постоянно ъпдейтвате алгоритмите на своя уеб браузър, за да му

...
Google постоянно ъпдейтвате алгоритмите на своя уеб браузър, за да му
Коментари Харесай

Google Chrome ще блокира уеб сайтове, които автоматичното инсталират файлове на компютъра

Google непрекъснато обновявате логаритмите на своя уеб браузър, с цел да му разрешат да защищава по най-хубав метод потребителите от другите закани в интернет. Специалистите на на компанията тестват нова функционалност, която е предопределена да се оправи с един от най-големите проблеми, а точно така наречен " Drive-by-Downloads ". Всъщност под това име се крият всички способи, които се употребява от уеб уеб страниците да конфигурират неусетно файлове на компютрите на потребителите, оповестява xda-developers.

Тaка уеб страниците без знанието им изтеглят наличие на устройствата или употребяват разнообразни способи, с които да ви подмамят да дръпнете съответния файл. В момента това продължава да е една от най-големите закани за потребителите в интернет. Досега най-ефективното решение на казуса с  " Drive-by-Downloads " изтеглянията е Google Chrome да блокира цялото JavaScript наличие в страниците. Само по този начин се подсигурява, че е спряно изпълнението на сходни процеси в известния браузър. 

 



Все отново Гугъл към този момент тестват нова функционалност, която ще ни защищава още по-ефективни от този вид закани в световната мрежа. Този път концепцията е друга и ще е свърза с блокирането единствено на част от JavaScript наличието, а точно скриптовете, които изпълняват   " Drive-by-Downloads ". Новата система е по-модерна и включва специфични логаритми, търсещи в реално доказателства за сходна интензивност. Функцията към този момент се тества и ще стане част в някоя от следващите версии на Гугъл Chrome.

digital.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР